Läxhjälp hur skall jag gå tillväga?

Hur hjälper jag mitt barn att göra sina läxor?

Innan ditt barn börjar läxa. Kom ihåg att det är svårt för honom att komma tillbaka till jobbet efter en skoldag. Så försök att vara lugn för att undvika att lägga extra på honom. Tveka inte heller att söka råd från ditt barns lärare. Den här kommer verkligen att vägleda dig i inställningen att införa. Under tiden upptäcker vi snabbt våra tips för att hjälpa honom göra sina läxor.

När det är dags att göra läxor hemma behöver barnet sin föräldrars vägledning. Men det gör honom inte bra att göra jobbet för honom. Det finns andra sätt, mer effektiva och fördelaktiga, att ha en närvaro med honom att stödja honom under läxperioden.

Sätt på en ritual för läxor

Mera läxorSom i alla sina liv tycker barn om ritualer eftersom de strukturerar dem. Läxa bryter inte regeln. Idealen är att ge en lugn plats, alltid densamma. Med den nödvändiga utrustningen (pennor, suddgummi, anteckningsbok, etc.). Som ibland glömdes i skolan. Det är lättare att få utrustningen tillgänglig hemma och det undviker krisen. I ett utrymme bort från stojet och valt med honom gör barnet sina läxor vid en viss tidpunkt. Undvik alternerande scheman för att behålla en viss ram som begränsar någon diskussion.

Uppmuntra ditt barn att lösa problem ensam, ge dem chansen att själv svara på frågor. Låta de göra val och uppmuntra sina ansträngningar genom att bara ge ledtrådar. Hjälper honom bara att utveckla sin autonomi vid tiden för läxor. Det bästa rådet är definitivt att göra de flesta läxorna i helgen. Medan barnen är helt mottagliga och de har inte all den intellektuella trötthet som en skoldag orsakar. Barnet är full av energi, fräsch och klar.

Använd tricks för att övervinna svårigheter

Vid kris eller gråt, om en lektion är svår och barnet pekar. Är det bättre att byta till ett lättare ämne, där han är bekväm och säker. Ibland är skratt eller lek också ett alternativ.

Jämför ditt barns dag i skolan med den dag du går till jobbet. Förutom att i verkligheten brukar barn spendera mer tid på skolan än föräldrar på jobbet. Skulle du börja göra extra arbete på väg hem? Du skulle nog inte ha motivation och lust att göra det. Det är lite detsamma för dina barn. De känner inte som läxor när de kommer från skolan. De är hungriga och de behöver en paus.

Att vara organiserad

Vad är värre än att göra läxor klockan 8 eller söndag kväll? Så försök att vara organiserad. Under veckan, om du arbetar, uppmuntra ditt barn att göra läxor i skolan, på sin barnflicka eller med barnvakten. Således måste du bara kolla hans läxa och, om det behövs, snabbt ta reda på vad som inte har förstått. På helgerna, vänta inte till söndagskvällen för att kontrollera om läxorna har gjorts korrekt. På lördag morgon blir ditt barn mer mottagligt och kanske motiverat att ha kul senare.

Visa barnet exemplet med entusiasm

Läxhjälp barnOm läxor är en svår tid, är det viktigt att inte släppa taget om ilska eller visa någon irritation. Men det är inte alltid självklart. Genom att vara positiv och försöka förmedla entusiasm till barnet är läxan ett mindre pussel. När svårigheter är viktiga, tänk på en viss hjälp, student eller lärare. Att involvera en neutral, pedagogisk person kan frigöra situationen och möjliggöra ett bättre lärande. Och om du inte håller med fakulteten, gör ett möte för att diskutera det. Generellt är det positivt att undvika konflikter.

Var tillgänglig för att hjälpa ditt barn, men gör inte saker i hans ställe. Det är viktigt att inte korrigera våra barns uppgifter. Vi kan berätta för honom att det finns fel och låt honom hitta dem.

Var inte för närvarande

Om det är viktigt att följa med barnen vid läxan. Var dock försiktig så att du inte är för mycket närvarande. Ett barn behöver hjälp och vägledning i sitt arbete, men han borde inte känna sig under övervakning och under press. Kom ihåg att följa med honom i förvaltningen. Av hans arbete och hans schema och att gratulera honom när situationen uppstår.

Lämna ett svar